Има добри министри, но и не дотам добри. Очаквам по-сериозно

...
 
Има добри министри, но и не дотам добри. Очаквам по-сериозно
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Има добри министри, но и не дотам добри

 

„ Има положителни министри, само че и не до такава степен положителни. Очаквам по-сериозно въздействие на ГЕРБ в идващото държавно управление. “ Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова.

„ Вероятно ще има смени както на министри, по този начин и в процеса на взимане на решения. Не зная дали ще се стигне до съдружно съглашение, по-скоро не ”, добави тя.

Според Йотова от целите на идващия мандат ще зависи дали държавното управление ще е по-добро.По думите ѝ до края на годината има няколко значими задания пред страната.

„ На първо място би трябвало да потвърдим това, че сме подготвени да приключим целия цикъл за присъединението ни към Шенген. На второ място, това, което мен ме безпокои, е, че не виждам никаква подготовка за присъединението ни към еврозоната. Твърде оптимистично е това да се случи през 2025 година, само че даже да стане, българските жители няма да са готови ”, съобщи Йотова.

По отношение на разногласията за това кой би трябвало да бъде външен министър след ротацията вицепрезидентът съобщи:

„ Има положителни министри, само че и не до такава степен положителни “

„ В постоянното държавно управление на Кирил Петков имаше опит за две външни политики и задоволително кавги сред тогавашния министър-председател и външния министър. Нека да не изпадаме в другата прекаленост – да имаме и персонална външна политика. Министър-председателят Денков направи гаф с това изявление. Имаме потребност от доста сериозна персона за външен министър, с контакти в Европа ”, съобщи Йотова.

Източник: NOVA

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР